• Tartós vizinövények
  • Vizinövények
  • Akváriumi vizinövények

Diszhal ajánlataink

Válogatás az akvárium berendezéskor általunk ajánlott halfajokból. Természetesen kérésre bármilyen édes vagy tengeri élőlényt beszerzünk!

Dél-amerikai Sügérek

Diszkosz

DiszkoszSokszor illetik az édesvizek királynője jelzővel. Ha megteremtjük az igényeinek megfelelő környezetet nagyon sokáig büszkesége lehet akváriumunknak. Cégünk csak megbízható forrásból származó egészséges diszkoszokat forgalmaz. Az aktuális színváltozatokról érdeklődjön!

Pillangó tarkasügér - kék ramirezi

Pillangó tarkasügér - kék ramireziA pillangó törpesügér új kék változata. Természete és igényei megegyeznek az eredeti színváltozatúval. A sügéralakúak rendjébe és a Cichlidae családba tartozik. Gyakran nevezik egyszerűen pillangósügérnek, ramirezi törpesügérnek, de leggyakoribb elnevezése a pillangó tarkasügér.

Vitorláshal (Pterophyllum scalare)

Vitorláshal (Pterophyllum scalare) Nagy akváriumba, közepes, vagy nagy halak mellé valók. Ha fiatalon kerülnek az akváriumba, van rá esély, hogy még a nagyobb neohalakat is elfogadják, de később kizárólag táplálékként tekintenek rájuk. Kedveli a növényekkel sűrűn beültetett akváriumokat, ahol lapított testük révén beleolvadnak a növényzetbe.

Kéksügér (Badis badis)

Kéksügér (Badis badis)Kis testű, törékeny külsejű bölcsőszájú hal. Testhossza 6–8 centiméter, a hímek nagyobbak. Szereti, ha medencéjét sűrűn beültetjük növényekkel és gyökerekkel, és mint minden sügérféle, igényli a búvóhelyek nyújtotta biztonságot. Sajnos egyre ritkábban szerezhető be!

Lazacok, pontylazacok, márnák

Neonhal

NeonhalViszonylag egyszerűen tarthatók kisebb, 60-80 literes akváriumban. Testhossza 3,5-4 centiméter. Úszói nincsenek meghosszabbodva. Hengeres teste hátán egy neonfényhez hasonló, olajzöld színű csík található. Hasi tájéka fehér színű, középütt piros csíkkal. A nőstények hasvonala gömbölyded.

Vörösneon

VörösneonTeljes mérete 4-4,5 cm körüli. Rá is jellemző a Paracheirodon fajok feltűnő irizáló kék csíkja, mely oldalt kettéosztja testét, melynek a csík alatti része erős vörös színű. Megjelenése nagyon hasonló közeli rokonához, a neonhalhoz, vele gyakran össze is keverik. Ez utóbbi vörös csíkja viszont csak test függőleges felezővonaláig tart.

Labirint kopoltyús halak

Sziámi harcoshal

Sziámi harcoshalLabirint kopoltyús hal, ezért ha akváriumunkban nem tudunk elég oxigént biztosítani, úgy jó választás lehet egy a nagyon változatos színekben kapható hal. Egy akváriumban csak egy hím ajánlott, mert a hímek gyakran "összeugranak" és megcsipkedik egymást. A hőmérsékletre érzékeny. A meleg 24-26 fokos vizet szereti.

Aranyhalak

AranyhalakAz aranyhal a Carassius auratus alfaja. Az aranyhal a legrégebben kitenyésztett és a legnépszerűbb akváriumi halak közé tartozik. Eredetileg az ezüstkárászból tenyésztették ki különféle forma- és színváltozatban. Aktuálisan kapható színváltozatokról érdeklődjük telefonszámainkon!

Különlegességek

Jávai lövőhal (Toxotes jaculatrix)

Jávai lövőhal (Toxotes jaculatrix)Nevét a élelemszerzési módszeréről kapta. A vízből kilőve belelöki a kiszemelt rovarokat. India és Ausztrália mangrovékkal teli mocsaraiban él. Brakkvízi (félsós vízi) hal.

A diszhalakat bemutató sorozatunk, hamarosan folytatódik...